ברוכים הבאים לקוטב הדרומי.
המקום הכי קר, שרובו מכוסה קרח לאורך כל השנה (רק מזה אפשר להבין את חובת משקפי השמש וקרם ההגנה), אין תושבי קבע, אבל עצם קיומה של אמנת אנטרקטיקה אפשר למצוא בה הרבה תחנות מחקר, גם של מדינות שאינן טוענות לריבונות.
מאפייני מזג האויר
כשאומרים אנטרקטיקה, אומרים קר מאוד לאורך כל ימות השנה, עד כדי שמעט המשקעים שיורדים שם, יורדים ישר כשלגים. קריאה זריזה במקורות שונים יעידו שהטמפרטורה הממוצע בחודש ינואר, שלכאורה נחשב החם ביותר נעה באה 2 מעלות למינוס 20 מעלות. ההבדל הוא בין שולי היבשת לתוך היבשת.
אז מתי מגיעים
בתקופה ה"חמה". היות והקיץ נחשב קצר למדי, המסעות מתקיימים בין נובמבר למרץ, מה שאומר עומס באזור, מה שטוב אפשר להנות מהנופים כי שעות האור ארוכות מהרגיל.
המסע לאנטרקטיקה מתחיל מהנמל באושוואיה, הממוקמת בקצה הדרומי של ארגנטינה ונחשבת כעיר הדרומית ביותר בעולם.
גם מניו זילנד יוצאים מסעות לאזור, אך יותר במסגרת משלחות מחקר. לא סתם הוקם מוזיאון אנטרקטיקה בכרייסצ'רץ שמעניק הרבה מידע וגם חוויה (שווה ביקור. בהתחייבות! )
לאנטרקטיקה מגיעים בעיקר בהפלגות בנות מספר ימים, במחירים של כמה אלפי דולרים. בודדים מצליחים למצוא דילים של הרגע האחרון במקום או להצטרף כ"איש צוות", כך שלצד מחוייבות של עבודה יכולה להיות הנאה.
השייט עצמו הינו אטרקציה בפני עצמה. הגלים הגבוהים שמאפיינים את מיצרי דרייק ידועים בגובהם ויכולים להגיע ל- 12 מטרים, אז רק אל תשכחו לקחת כדורים נגד מחלת ים וסוכריות ג'ינג'ר להקלת הבחילה.
טיפ מחוויה אישית
דניאל וולפסון, היא האישה הישראלית הראשונה שבשנת 2022 זכתה להניף את דגל ישראל בפסגת הר וינסון שבאנטרקטיקה. טיפ אישי ממנה וכמובן תמונת הנושא כולה בקרדיט אישי אליה:
"להגיע לשם, זה להרגיש במסע אל יבשת לא גלויה, להיות ביבשת אנטרקטיקה זה להיות בקוסמוס. אין כל-כך קליטה שם… בכל זאת,היבשת הכי דרומית בעולם. אם בוחרים לצאת לטפס שם, הכי חשוב זה החברים שיוצאים איתך ומי מלווה אותך".